Pentru că se apropie sezonul rece și cel al sărbătorilor de iarnă, tot mai mult timp ne vom petrece în propria locuință, deci este important să facem din căminul nostru un loc cât mai frumos, plăcut si confortabil. După o zi grea de muncă, ceea ce ne dorim este să ne relaxăm într-un spațiu ordonat si relaxant. Află cum poți face din căminul tău un astfel de loc.
Designul scandinav se caracterizează prin accentul pus pe simplitate, linii curate, minimalism și funcționalitate. Stilul scandinav este cel care a influentat într-o mare măsură stilul modern de la mijlocul secolului XX.
Ți-am pregătit câțiva pași simpli pentru obținerea stilului scandinav, la tine acasă:
1. Cromatica – folosește nuanțe deschise, pastelate care să lase impresia de fresh și luminozitate. Albul este în special culoarea predominantă, iar culorile din plan secundar sunt crem, galben pai, gri deschis, roz deschis, maro deschis tonuri de bej.
2. Mobilierul - înceacă să nu aglomerezi încăperea cu prea multe piese de mobilier, ideea de bază fiind simplitatea. În general lemnul este de nuanțe deschise. Mobilierul tipic scandinav conține materiale ușor de întreținut. De preferat sunt liniile drepte si design-ul simplu.
3. Lemnul – acesta este foarte prezent în stilul scandinav, fie că vorbim despre piese de mobilier sau accesorii. Lemnul în stilul scandinav este așa cum spuneam, în nuanțe deschise, preferate fiind esențele de stejar, tec sau pin.
4. Iluminarea – În stilul scandinav, iluminarea joacă un rol extrem de important. Astfel, încăperile trebuie să includă diverse surse de iluminare: veioze, pendule, plafoniere, lampade, candelabre. Lumina trebuie să fie cât mai aproape de lumina naturală. Pentru o atmosfera mai lejeră si relaxantă poți folosi diverse lumânări, felinare.
5. Decorațiunile – elemente finale care pot crea unicitate spațiului tău. Poți folosi tablouri cu mesaje, felinare sau boluri decorative. În amenajările de tip scandinav, confortul este cel care are întâietate. Alege accesorii decorative practice și călduroase precum perne moi, pături din lână, blană, in sau tricotaje. Ai grijă doar să nu încarci inutil cu prea multe decorațiuni, stilul scandinav fiind cunoscut pentru spațiu lejer, cât mai aerisit.
6. Hygge – Un detaliu important care face parte din stilul scandinav este locul de relaxare. Un loc al tău unde să citești o carte, să bei un vin bun, un ceai sau o ciocolată caldă sub o pătură moale și pufoasă în zilele în care vremea de afară nu este prea prietenoasă.
intra sa vezi oferte pe site www.somproduct.ro
Lasa un raspuns