Anul 2021, pentru piata de locuri de muncă a fost un an plin de provocări, datorită pandemiei, piața muncii s-a schimbat mult. Cu o medie de peste 30.000 de joburi noi și peste 1.000.000 de aplicări în fiecare lună pe platformele si agentiile de recrutare din România, anul 2021 a fost mai mult decât favorabil pentru schimbările profesionale si implicit pentru companiile angajatoare.
Să vedem care au fost cele mai căutate dar și bine plătite job-uri din acest an:
1. Front-end Developer
Un front-end developer este acea persoană care se ocupă cu crearea site-urilor si aplicaților web interactive de la 0. Aceștia sunt responsabili de analizarea nevoilor user-ului înainte de conceperea design-ului si structura site-ului. De asemenea sunt responsabili și de performanțele, capacitățile și, uneori, și de conținutul site-ului.
Printre cele mai populare limbaje și platforme pentru web development se află HyperText Markup Language, JavaScript, Drupal, WordPress și Joomla.
2. Senior Software Engineer
Ca și inginer software trebuie să stăpânești un set de skill-uri impresionante, să ai cunoștințe de IT, matematică și inginerie. Modul de a ajunge software engineer s-a schimbat destul de mult în ultimii ani. Dacă înainte era nevoie de a urma o facultate în acest domeniu, acum pe internet poți găsi diverse cursuri, tutoriale etc care este metodă mult mai rapidă si practică decât prin urmarea unei facultăți în domeniu.
3. Manager resurse umane
Managerii în resurse umane se ocupă de procesul de recrutare, intervievare și angajare, precum și de medierea eventualelor conflicte între angajați, de managementul programelor de beneficii pentru aceștia și de supravegherea plății salariilor.
Ei sunt responsabili de a fi mediatori între angajați și companie, fiind buni comunicatori și încercând să găsească un echilibru între nevoile celor două părți.
4. Marketing manager
Rolul unui marketing manager diferă de la companie la companie. Aceasta poate include sarcini precum: monitorizarea bugetelor, managementul angajaților, analiza campaniilor de marketing și creare de strategii promoționale pentru diverse produse și servicii.
5. Computer Hardware Engineer
Un Computer Hardware Engineer se ocupă de crearea, testarea și analizarea componentelor și a sistemelor fizice dintr-un computer. Totodată, aceștia au responsabilitatea șide a testa și dezvolta circuitelor și componentelor electronice.
6. Bancher de investiții
Bancherii de investiții, în funcție de gradul senioritate și de divizia în care activează, ei au responsabilități diferite și diverse. E un domeniu în care ai posibilitatea de avansare, la început vei începe în calitate de analist sau asociat si poți avansa până la a ajunge vicepreședinte, director sau CEO.
7. Medic
Pregătirea pentru a devein un medic bun este un proces lung și solicitant, care necesită chiar și până la 12-13 ani de pregătire specializată, iar învățarea de fapt nu se termină niciodată. Salariul depinde mult și de specializare, cele mai bine plătite fiind cele de chirurg, anestezist și dermatolog.
8. Full-Stack Developer
Jobul de Full-stack Developer este unul dintre cele mai dinamice roluri din lumea programării, și înseamnă de fapt cunoașterea și utilizarea mai multor tehnologii și baze de date pentru dezvoltarea front-end (client software), dar și back-end (server software).
9. Senior Data Scientist
Un senior data scientist este expert al analizării și interpretării datelor colectate din mai multe domenii. Responsabilitatea lor este să organizeze și să analizeze aceste informații, având nevoie de skill-uri din domeniul statisticii, matematicii și programării.
10. Traducător
În special pe limbi mai puțin cunoscute precum germana, olandeza, araba, japoneza sau chineza. E un job avantos deoarece poți să-ți faci jobul de oriunde, să colaborezi cu mai multe companii din România sau de oriunde de pe glob.
Lasa un raspuns