Acasă Noutati in imobiliare Specula şi sărăcia ţin pe loc piaţa imobiliară

Specula şi sărăcia ţin pe loc piaţa imobiliară

86
0
watchshop.ro%20

Un an de scadere

bloc

VETERANII AU RAMAS PE BARICADE

 

Piata imobiliara se pregateste sa încheie înca un an de scadere, în care mult asteptata revenire nu s-a produs. Totusi, agentii imobiliari spun ca 2017 a avut si parti bune, una dintre ele fiind cresterea usoara a preturilor, cu circa 20%, trend care se va mentine probabil si în 2018 si astfel, tot mai multi români îsi vor permite (pe hârtie, ce-i drept) o locuinta noua.

 

„Agentii ramasi în bransa urmeaza cursuri de specializare, cei mai multi întelegând ca vremea vânzarilor usoare a trecut si ca trebuie sa fie pregatiti ca sa reziste si sa faca performanta, într-o piata dificila. De asemenea, multe agentii au eliminat din colectiv angajatii suspectati de frauda (sau prinsi în flagrant). Din pacate, ei continua sa lucreze, deoarece între agentiile imobiliare nu exista un sistem de raportare a abaterilor”, au declarat, pentru Telegraf, reprezentantii portalului imobiliar www.TopEstate.ro.

 

 

VIN STRAINII!

 

Totusi, în ciuda preturilor scazute, constantenii nu cumpara locuinte, în special din cauza zvonurilor lansate de speculatori, conform carora se asteapta scaderi masive de preturi.

„Desi preturile sunt destul de jos, situatia economica precara, nivelul îngrijorator al somajului si estimarile pesimiste determina putinii potentiali cumparatori sa continue sa astepte viitoare scaderi. Si nu este singura problema. Din 2017, strainii din comunitatea europeana vor putea cumpara case si terenuri în nume propriu, fara a mai fi nevoiti sa înfiinteze o firma. Efectul probabil va fi epuizarea rapida a ofertelor ieftine si bune. Astfel, românii vor fi nevoiti sa astepte sau sa cumpere mai scump”, mai spun cei de la TopEstate.

 

„SE MAI GÂNDESC…”

 

Nu în ultimul rând, agentii imobiliari spun ca pretentiile cumparatorilor si chiriasilor au crescut cu mult mai mult decât au scazut sumele oferite la achizitii.

„Putem spune însa c

a proprietatile sunt înca scumpe pentru cei mai multi români, deoarece salariile sunt mici. Viata este scumpa, are o inflatie ridicata, iar efectele asupra pietei imobiliare sunt ciudate. Spre exemplu, la finalizarea unei tranzactii, niciuna dintre parti nu este multumita – cumparatorii spun ca au dat prea mult, iar vânzatorii se plâng ca au luat prea putini bani. Si nu piata imobiliara este de vina, ci inflatia vietii”, comenteaza cei de la TopEstate.

 

Si ca totul sa fie complet, timpul de încheiere a unei tranzactii a crescut substantial, cumparatorii si chiriasii fiind extrem de rezervati.

„Ei continua sa cerceteze piata. Umplu fisele de vizionare ale agentilor, dar nu dau un raspuns final. Se mai gândesc”, conchid reprezentantii TopEstate.

Preluat de pe telegrafonline.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here