Acasă Noutati in imobiliare Sondaj: CASĂ la cheie sau TEREN? Ce preferă locuitorii?

Sondaj: CASĂ la cheie sau TEREN? Ce preferă locuitorii?

526
0
watchshop.ro%20

În urma unui sondaj organizat de agenția imobiliară Gaminvest, efectuat pe un eșantion de 870 de voturi,am încercat să cercetăm ce preferă locuitorii: casă la cheie sau teren. La încheierea sondajului am obținut următoarele rezultate:

Sondaj: Preferința la achiziționare casă sau teren

Din diagrama alăturată observăm că 61% din locuitori preferă casă iar 39% – teren. Diferența dintre cele două constituie 11%, fapt ce explică că achiziționarea unei case gata construite este mai ușoară și avantajoasă pentru locuitori.

Putem explica această diferență prin faptul că majoritatea preferă case gata construite pentru a evita stresul și bătăile de cap. Însă achiziționarea unei case la cheie are un caracter limitativ, ceea ce nu permite libertatea propriilor exigențe și dorințe. Vorbind despre partea financiară, prețurile la casele noi sunt destul de accesibile, mai ales dacă ne axăm pe casele simple din cartierele noi de la periferie sau zonele limitrofe din apropierea orașului. În plus, oferta de case e destul de generoasă, ceea ce explică alegerea locuitorilor de a achiziționa o casă.

Analizând voturile și comentariile persoanelor care preferă să achiziționeze un teren, observăm că terenul permite construirea unei case după bunul plac, ceea ce ar fi o libertate in alegerea materialelor și a dotărilor.

„Casele la cheie sunt făcute exact ca apartamentele noi … materiale ieftine și cât mai rapid făcute”

comentează un participant al acestui sondaj.

Alegerea unui teren ne permite să urmărim atent procedeele de construcție precum și calitatea materialelor folosite. Pe de altă parte, construirea unei case de la 0 are partea sa de risc, acesta fiind echipa de muncitori, alegerea căreia necesită timp iar rezultatul fiind mereu imprevizibil. Deasemenea timpul este o variabilă importantă, construcția unei case impune mai mult timp decât achiziționarea unei case la cheie.

În concluzie putem spune că alegerea locuitorilor de a achiziționa o casa la cheie este justificată prin prezența mai multor avantaje, acestea fiind timpul, partea financiară și ofertele generoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here