Acasă Business ideas Site-ul pentru finantare IMM-uri a fost relansat. Peste 5000 de firme au...

Site-ul pentru finantare IMM-uri a fost relansat. Peste 5000 de firme au aplicat

83
0
watchshop.ro%20

Site-ul IMM INVEST a fost relansat!

In primele 3 ore de la lansare, a platformei IMM INVEST, aproape 8000 de firme din Romania au aplicat pentru finantare.

Inscrierile online se desfasoara chiar si la aceasta ora, fie pana la sfarsitul anului 2020, sau pana la epuizarea sumei totale alocate, anume 15 miliarde de lei, conform spuselor autoritatilor.

Sesiunea anterioara a fost complet anulata datorita efectelor negative cauzate de catre hackeri, fapt care a motivat STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale – care organizeaza, conduce, desfasoara, controleaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor) sa se implice direct in crearea, securizarea si mentenanta platformei IMMINVEST.ro

Observam cu bucurie ca STS-ul a facut o treaba exceptionala, si ca platforma functioneaza fara cusur, in ciuda traficului enorm la care este supusa.

“Procedura va fi reluată de la 0 si ii asiguram pe antreprenorii care vor accesa aplicatia că toti pornesc in Programul IMM INVEST cu sanse egale. Pentru a asigura cele mai bune conditîi pentru IMM-urile solicitante, portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de catre specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care au lucrat neintrerupt, inclusiv în perioada Sarbatorilor Pascale, pentru a aseza infrastructura informatica a programului IMM INVEST pe cea mai sigura si stabila platforma tehnologica. De asemenea, aplicaţiile au fost evaluate din punct de vedere al securitătii cibernetice de catre echipe din cadrul STS şi SRI”, spune recent Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

In cadrul programului IMM INVEST s-au Inscris 22 de banci finantatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investitii în valoare de până la 10.000.000 lei, garantate de stat pana la maxim 80%, durata finantarii fiind de până la 72 de luni.

Rata dobanzii – Robor la 3 luni +2%/an, este subventionata 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM–urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finantarile pot ajunge pana la 5.000.000 lei, garantate pana la 80% in cazul intreprinderilor mijlocii si pana la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, in cazul intreprinderilor mici si micro.

Durata finantarii pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 36 de luni, rata dobanzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. In cazul ambelor tipuri de credite, dobanda, costurile de acordare, monitorizare si administrare a garantiilor acordate in numele si contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

La Gaminvest, pana la aceasta ora, prin programul nostru de consultanta pana acum am colaborat si consultat cu 12 companii partenere carora le-am pregatit inscrierea si dosarul pentru accesarea acestui model de ajutor financiar din partea statului. Vom continua sa muncim pentru a sustine companiile mici si mijlocii in aceasta perioada sensibila.

Articol oferit de Adrian Pop – Roman – Director Comercial Gaminvest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here