Acasă Noutati in imobiliare Se apropie iarna! 4 lucruri de făcut înainte de a porni în...

Se apropie iarna! 4 lucruri de făcut înainte de a porni în căutarea unei chirii

57
0
watchshop.ro%20

Pentru a evita presiunea timpului, mulți tineri încearcă să-și găsească o locuință încă din vară.

Pe fondul revenirii studenților în marile orașe, toamna este considerată în mod tradițional „sezonul” chiriilor. Adevărul este însă că cererea pe acest segment începe să crească simțitor încă din vară, fapt ce se resimte și în ceea ce privește evoluția prețurilor.

shared-rent

1. Stabilirea bugetului:
Un prim pas în găsirea unei locuințe potrivite pentru tine este stabilirea bugetului de care dispui pentru plata chiriei (fără a scăpa însă din vedere și costurile cu utilitățile – mai ales pe timp de iarnă). Ca regulă generală, pentru evitarea eventualelor dificultăți financiare, este recomandat ca valoarea cheltuielilor cu casa să nu depășească o treime din veniturile tale totale.

2. Alegerea tipului de locuință:
În funcție de bugetul disponibil, vei decide apoi ce tip de locuință ți se potrivește. Dacă te gândești să te muți la bloc, va trebui să alegi între o garsonieră și un apartament cu două, trei – sau chiar patru – camere. Deși pot oferi mai multă intimitate (în cazul în care vrei să stai singur), garsonierele sunt, în general, cele mai scumpe unități locative (raportat la suprafață). Pe de altă parte, chiria pentru un apartament poate fi împărțită între două sau mai multe persoane, fără a renunța (neapărat) la confortul unei camere proprii.

3. Căutarea unui coleg:
Dacă iei în calcul varianta chiriei „la comun”, ideal ar fi să-ți găsești un colegi/colegi înainte de a porni în căutarea unei locuințe. Asta pentru că, la fel ca tine, aceștia vor avea propriile cerințe de la viitoarea voastră casă, fapt pentru care este indicat să vă puneți dinainte de acord în această privință.

4. Identificarea zonei potrivite:
Un alt pas important este alegerea zonei (sau zonelor) în care ați prefera să vă mutați, pentru a vă restrânge apoi căutările. La modul ideal, viitoarea locuință ar trebui să ofere un acces cât mai facil către punctele voastre de interes (facultate, serviciu etc.), dar și către magazine, piață, farmacii, spital, restaurante etc. Apropierea de un parc sau de alte variante de petrecere a timpului liber ar reprezenta, desigur, un avantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here