Acasă Noutati in imobiliare Programul Prima Casa în 2019 va continua – iată sub ce formă

Programul Prima Casa în 2019 va continua – iată sub ce formă

99
0
SANYO DIGITAL CAMERA
watchshop.ro%20

Programul ”Prima casă”, prin intermediul căruia statul garantează creditele ipotecare pentru cei care își cumpără prima locuință, ar urma să continue și anul acesta, însa ar putea apărea modificări la criteriile de eligibilitate pentru beneficiari.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a spus clar dacă accesul la creditele garantate de stat ar putea fi restricționat în funcțue de anumite criterii precum vârsta sau venitul.

“Probabil săptămâna viitoare…Dacă se schimbă ceva faţă de cadrul legal care a reglementat ‘Prima casă’ vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site MFP, dar vom continua cu acest program şi în 2019”, a precizat ministrul la Antena 3.

Potrivit unui proiect de HG publicat pe site-ul MFP, plafonul de garanţii pentru programul ”Prima casă” pentru anul 2019 este de 2 miliarde de lei.

Din 2009 până la finalul lunii octombrie 2018 au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei, în cadrul programului ”Prima casă”.

Sursa: realestaremagazine.ro

SANYO DIGITAL CAMERA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here