Acasă Noutati in imobiliare Schimbări în programul “Prima Casa” care a devenit acum “O familie, o...

Schimbări în programul “Prima Casa” care a devenit acum “O familie, o casa” !

270
0
watchshop.ro%20

Programul “Prima Casa” a devenit “O familie, o casa” !

Ne bucuram sa venim cu aceasta informatie catre tinerii care isi doresc casuta lor. Un vis pentru multi imposibil, dar din ce in ce mai aproape de a fi adus la realitate cu ajutorul unui instrument economic destinat in exclusivitate familiilor nou formate.

Informatii importante despre Programul Prima Casa:

 1. Programul Prima Casa a fost lansat in data de 20 mai 2009, cu foarte mare succes.
 2. avansul minim era de 5% din pretul locuintei.
 3. Pretul de achizitie a unei locuinte era de maximum 70.000 euro.
 4. Din anul 2009 si pana in iulie 2019 au fost acordate aproape 300.000 de garantii si promisiuni de garantare, in valoare de 25.000.00 de miliarde lei.
 5. Conform BNR, imprumuturile acordate prin acest program reprezinta 45% din stocul creditelor ipotecare.
 6. Programul Prima Casa se adreseaza persoanelor cu venit net sub 4.500 lei de persoana sau 7.000 lei pentru familiile cu copii.
 7. Denumirea programului Prima Casa in O familie, o casa vine cu o scadere a costurilor de finantare.
 8. Un aspect important in noua forma de finantare este ca acum persoanele cu venituri mari, nu vor putea accesa acest program. El fiind plafonat, si destinat familiilor cu venituri mai mici.

Astfel ce altceva aduce schimbarea de nume, din ‘Prima Casa” in “O familie, O casa” ?

Conform lui Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice:

“Am finalizat Programul O familie, o casa, in urma consultarilor intense si constructive cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei. initiativa guvernului are in primul rand un caracter social, deoarece ne dorim sa venim in sprijinul persoanelor cu venituri reduse. totodata, ne-am gandit sa ajutam familiile tinere sa-si cumpere o locuinta decenta. in egala masura, sustinem sectorul constructiilor si nu numai in conditiile in care programul va avea efecte benefice in toata economia, va asigura mentinerea sau infiintarea de noi locuri de munca si va ajuta la dezvoltarea afacerilor.”

Asadar vedem cateva diferente in acest nou program :

 1. Venit lunar net de 4.500 lei de persoana, sau 7.000 lei pentru familii cu copii.
 2. *subventii: Familiile cu un copil vor beneficia de reducerea ratei dobanzii creditului garantat de stat cu 0.5%, iar familiile cu doi sau mai multi copii vor avea o dobanda de mai mica cu 1%.
 3. Posibilitatea de refinantare: creditele obtinute prin noul program se vor putea refinanta, dupa cum prevede proiectul de act normativ “prin alte instrumente de finantare, cu exceptia altor credite acordate in cadrul Programului”.
 4. Imprumuturile garantate de stat: 100%, pentru grupuri vulnerabile. (fara a include dobanzile, comisioanele si spezele bancare)
  O alta diferenta esentiala este ca prin noul program vor putea fi solicitati bani si pentru construirea unei locuinte si, de asemenea, vor putea fi cumparate si locuinte vechi, nu numai locuinte noi, regula valabila in programul „Prima Casa”.

Prin modificarile pe care le-a adus Guvernul, programul devine cu adevarat social si destinat familiilor tinere, astfel ca cei cu venituri mici vor fi avantajati de noile conditii. „Programul devine cu adevarat social, orientat catre tinerii care au nevoie de sprijin si incurajeaza natalitatea, plafonul veniturilor crescand in functie de numarul de copii”, sustine Iancu Guda.

Ne bucuram sa observam ca Guvernul Romaniei se implica in ajutarea tinerilor si familiilor nou infiintate, alaturi de investitii in cresterea factorului de natalitate din Romania. Noile familii, copiii, si siguranta pe care o casa o poate oferi, sunt caramizi cu care putem sa cladim o Romanie frumoasa si puternica.

Adrian Pop – Roman – Director Comercial Gaminvest Grup

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here