Acasă Noutati in imobiliare Piaţa imobiliară în Oradea, interviu cu managerul agentiei Gaminvest

Piaţa imobiliară în Oradea, interviu cu managerul agentiei Gaminvest

111
1
watchshop.ro%20

Adaptabilitate şi profesionalismul

Acestea sunt secretele succesului şi a rezistenţei pe piaţa imobiliară spune Mirko Giuffrida, administrator Gaminvest

0768d5298e42930053be20f1545cbf32

 

Jurnal bihorean: Cum a fost anul 2016 pentru piaţa imobiliară? Care au fost segmentele care au înregistrat variaţii?

Mirko Giuffrida: Anul 2016, pot spune că a fost unul bun pentru piaţa imobiliară. A fost multă mişcare, să spunem aşa. Variaţii nu au existat, decât creştere progresivă, în sectorul rezidenţial. La comercial preţurile au stagnat.

JB: La ce nivel se prezintă piaţa imobiliară bihoreană comparativ cu alte zone? Sunt mai ieftine imobiliarele din Oradea comparativ cu cele din județele invecinate?

MG: Decât în Cluj, imobilele sunt aproape la jumătate ca valoare. Cât despre celelalte judeţe din vest, nu sunt mari diferenţe, decât locale.

JB: Vânzări sau închirieri? Ce preferă bihorenii?

MG: Adevărul este că nu merge după preferinţe ci după posibilităţi. Totuşi, românii, în general ar prefera să cumpere chiar dacă cu credit, decât să închirieze.

JB: Un sector mai nou al pieței imobiliare este cel al birourilor. Cum stă Oradea la acest capitol?

MG: În Oradea a existat o explozie de birouri la un moment dat, şi cum au început să meargă, s-a extins tot mai mult. În prezent stagnează, pentru că nu mai este cine să le ocupe. Cu toate că preţurile nu sunt mari, mă refer aici la clădirile noi de birouri.

JB: Vreau să vând sau să cumpăr o locuinţă. De ce aş apela la o firmă de intermedieri imobiliare?

MG: Nu e uşor să vinzi sau să cumperi de unul singur. Foarte mulţi greşesc sau „se înşeală” , sau pur şi simplu nu se descurcă. Cea mai bună opţiune este să te duci la un profesionist, care ştie ce are de făcut şi poate să te ajute să obţii şi beneficii – un preţ mai bun în timp mai scurt.

JB: Cum va influenţa piaţa imobiliară modificările aduse Programului „Prima Casă” în ceea ce priveşte garanţiile de 50% pentru locuinţe noi şi 40% pentru cele vechi?

MG: Se va îndrepta atenţia şi mai mult spre locuinţele noi. Cee ce nu este rău deloc. Astfel va creşte cererea şi se vor construi mai multe zone de locuinţe noi. Tot mai bine pentru economie.

JB: Dar scutirile de impozit pentru tranzacţiile imobiliare sub 100.000 de euro?

MG: Va ajuta cu siguanţă, va facilita trazacţiile. Asta nu înseamnă neapărat şi o creştere a numărului de tranzacţii.

JB: Care sunt atuurile unei firme imobiliare care o fac să aibă succes şi să reziste pe piața de profil?

MG: Mereu spun la fel, cel mai important este să te adaptezi schimbărilor şi să rezişti. Deci, pe lângă profesionalism este adaptabilitatea cea care face diferenţa.

JB: La ce evoluţii ale pieţei imobiliare vă aşteptaţi în 2017?

MG: După cum se vede, o continuă creştere în zona imobilelor rezidenţiale. Cred că va continua să crească vânzarea apartamentelor şi caselor. În linii mari, ca în 2016, fără prea mari variaţii.

17264876_1309833665759161_6428880058617915114_n

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here