Acasă Noutati in imobiliare Piața imobiliară în contextul Covid19 și mecanismele de susținere a pieței din...

Piața imobiliară în contextul Covid19 și mecanismele de susținere a pieței din partea agenției Gaminvest

255
0
watchshop.ro%20

Contextul pandemiei COVID-19 influențează toate aspectele economico-sociale ce se afla în centrul mecanismului economic global. Piața totală generală se regăsește într-o schimbare radicală, volatilă, extrem de rapidă, ce va avea efecte pe termen scurt și lung, nu imposibil de prevăzut (așa cum ne-a învățat istoria, prin momentele volatile anterioare).

Astfel vă invităm să discutăm pe scurt, trei mari posibile rezultate ale acestei perioade de tranziție, cu privire la Piața Imobiliară.
Ce stim cu siguranță astăzi, în pragul calendaristic aprilie 2020?

 • Valoarea medie generală a unui bun imobil, pe oricare piața, din oricare țară, din orice oraș, este cea mai mare, comparativ cu celelalte valori din alte piețe. Mai exact, imobilele sunt cele mai costisitoare investiții.
 • Investițiile scumpe, necesită o analiză direct proporțională care să permită la finele acesteia, analizorului să ia o hotărâre între ‘Cumpăr’ / ‘Aștept’ / ‘Nu cumpăr’.
 • În momentele de nesiguranță și volatilitate, cea mai des luată hotărâre este ‘Aștept’.
 • Toată lumea are nevoie de siguranța pe care un acoperiș deasupra capului o oferă.

Observați trendul ?
● Primul rezultat: Piața Imobiliară intră momentan într-o perioadă de acalmie și expectativă. Acest rezultat este de așteptat pe termen scurt și am început să îl observam în numărul de cereri și clienți care ne contactează. În prioada similară din 2019 încheiam cu succes în medie mai mult de o tranzacție în fiecare zi. În această perioadă, încheiem o tranzacție pe săptămână.

● Al doilea rezultat: Piața imobiliară intră într-un declin abrupt și imediat. Acest rezultat este de asemenea de așteptat și observat. Oamenii doresc să își protejeze portofoliul economic.

● Al treilea rezultat: Viziunea Gaminvest.

În 15 ani de activitate, călauzire și dominare, a pieței Imobiliare Oradene, prin profesionalis si excelență, Gaminvest se poate bucura că pe parcursul primilor doi ani ai crizei începute în 2008, până în 2010, a definitivat peste 500 de tranzacții de vânzări imobile, și peste 1200 de chirii oferite oamenilor ce își căutau un apartament, o casă, un spațiu comercial sau un teren.
În acea perioadă, prețul unui apartament de 50 de metri pătrați în Oradea era de 254 salarii medii pe economie. Comparativ în Ianuarie 2019, prețul unui apartament de 50 de metri pătrați în Oradea era de 76 de salarii medii. Iar în Ianuarie 2020 prețul mediu al aceluiași apartament a fost de 71 de salarii medii. Acest lucru ne arată evoluția puterii de cumpărare comparativ cu prețul pieței (care este mic, și va rămâne relativ constant, cu o ușoară tentă descedentă).
Astfel, acum într-o perioadă nouă de încercare, Gaminvest este din nou vârful de lance al pieții imobiliare din Oradea.

Vă întrebați cum? Cum poate o companie imobiliară să execute tranzacții, când populația rămâne acasă?

 • Tehnologia ne permite să abordam o tehnică modernă de colaborare. Mai mult și mai bine decât oricând în istorie, putem să ținem legătura atât între noi, cu clienții, cât și cu organizațiile publice și private care au implicare directă sau indirectă în piața imobiliară.
 • Pozele și documentele aferente imobilului unui proprietar ce dorește să își publice proprietatea spre vânzare prin intermediul Gaminvest cerem să ne fie trimise prin mediul digital și/sau prin poștă. Acum mai usor și mai rapid decât întotdeauna.
 • Clientii ce doresc să achiziționeze sau să închirieze un imobil, se bucură de luxul de amănunte oferit de către agenții imobiliari ai Gaminvest, alături de imagini și înregistrări (acolo unde este necesar) care le sunt puse la dispoziție.
 • Facem tot posibilul ca piața să supraviețuiască, mediind legătura dintre Cerere și Ofertă. Gaminvest este Calea care leagă două jumătăți vii ale Pieții.
 • Cât timp nici o bancă nu a anunțat stoparea finanțărilor, Cartea Funciară funcționează în continuare și notariatele sunt deschise pentru semnarea contractelor – piața continuă să funcționeze.
 • Sustinem distanțarea socială și protecția sănătății populației concomitent cu susținerea pieții și a intereselor economico-sociale ale investitorilor și proprietarilor care sunt în continuare interesați de progres.
 • Si ne amintim “Toată lumea are nevoie de siguranță pe care un acoperiș deasupra capului o oferă”. Acest fapt ne motivează si ne validează eforturile pe care noi, Gaminvest, le depunem pentru a va ajuta, pe voi, consumatorii.

În încheiere, amintim că atât umanitatea, cât și poporul român, au trecut prin nenumărate încercări, pe care le știm cu toții. Momente și perioade din istorie care au dus la imense progrese pe toate planurile.

Aceste încercări sunt acelea care îngenunchează Goliați, sau încoronează Davizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here