Acasă Noutati in imobiliare Greselile proprietarilor în relația cu agenția imobiliară

Greselile proprietarilor în relația cu agenția imobiliară

592
0
watchshop.ro%20

Iată care sunt câteva dintre greșelile pe care le fac aproape toți proprietarii de imobile scoase la vânzare, în relația cu agentia imobiliara.

Stabilirea pretului

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac proprietarii este să supra- evalueze propriul imobil. Asta se intampla din mai multe motive: motive personale, pentru că își calculează cât a investit, pentru ca ar vrea sa faca și profit, motive personale – legate de emoții și atasamentul de proprietate, etc

Așteptări nerealiste

De multe ori proprietarul are falsa impresie ca o agenția imobiliara poate sa vinda orice, la orice pret, sa faca magie. De aceea au tendita, cand încredințează vânzarea imobilului unei agenții, să mai pună încă peste preț.

Supra-promovare

O alta greșeală a proprietarilor, este ca oferă imobilul spre preluare tuturor agentiilor, tuturor prietenilor și rudelor, promițând (ceva) în stanga și în dreapta. Țineți minte, pe piață, dacă este mult prea promovat, cu informații diferite (invariabil unele vor fi poate și greșite), cu preturi diferite, imobilul PIERDE VALOARE la vanzare.

!De retinut un lucru realist, agentiile au interes sa promoveze imobilele pe care le reprezintă cu exclusivitate, iar imobilele „comune” cu concurența, le vor lăsa deoparte și vor prezenta ca ultima opțiune unui posibilul client. Așadar ca proprietar, nu ai mai multe sanse daca pui imobilul peste tot, ci din contra, daca alegi o singura agenție, dar bună, cu reprezentanța exclusivă.

Onorarii mici, interese scăzute

Alta mare greseală, pe care putini proproietari o conștientizează, este dorinta de a negocia valorea onorariului (comisionul agenției).

Mulți încearcă sa discute cu agenția să obțină un comision mai mic, neînțelegând că cu cât scade comisionul, cu atat și agentului îi va scadea interesul să vândă acel imobil, în favorea altui imobil, unde comisionul promis e mai mare.

Promisiuni fara contract – neincredere și lipsa de respect

Una dintre cele mai mari si deranjante greseli comise de proprietari, este să nu semneze contractul de reprezentare/ comision cu agenția. Din motive de ei știute (unii din nesiguranță, alții din motive mai neclare) multi proprietari doresc să colaboreze cu agentia imobiliară pentru vânzarea unui imobil dar fără sa semneze nimic.

Acest lucru nu face decât să scadă încrederea în acel proprietar. În plus cum poate agenția sa ofere un serviciu fără a se indatora printr-un contract? Ca sa nu mai vorbim ca o agentie care se respectă, nici nu intentează vizite la imobil fără contract, și aici vorbim de legalitate și integritate. Printre altele asta face diferența dintre o agenții.

Autor: Mirko Giuffrida

Manager agentie imobiliara Gaminvest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here