Acasă Business ideas Cel mai bun mod de a testa daca afacerea ta e buna

Cel mai bun mod de a testa daca afacerea ta e buna

97
0
watchshop.ro%20

Iată câteva modalități de a testa ideea ta de afaceri înainte de a pierde timp și bani.

Primul pas necesar pentru a vă testa ideea de afaceri este să te întrebi dacă doresti sau nu domeniul respectiv.  Mai precis daca iti place sau daca te atrage in mod deosebit.

Apoi urmeaza sa te intrebi daca este profitabil. Cel mai indicat este sa incepi un Studiu personal de piata si cercetare. Cum? Discutand cu oameni cu pozitii-cheie din domeniu.

Efectuați „interviuri” cu oamenii din piața de afaceri a domeniului ales de tine pentru a incepe o afacere.

Desigur e posibil sa fie mai dificil sa obtii discutii cu anumite persoane foarte ocupate. Deasemenea e nevoie de tact si prudenta atunci cand puneti intrebari si incercati sa aflati informatii, care sunt pretioase si nu pot fi oferite oricum si oricui. Nu uita de confidentialitate si concureta loiala. Daca vrei sa te adresezi unui antreprenor care activeaza deja in domeniul in care vrei sa incepi o afacerei pastreaza limita bunului simt in abordarea registrului de informații, pentru a nu intreba amanunte confudentiale. Un om de afaceri integru va aprecia abordarea ta fair.

 

Continuă să iti pui întrebări. Nu uita sa notezi totul. Cu cat mai multe intrebari, cu atat mai ampla rezulta viziunea. Pentru a raspunde la intrebari, consulta rezultate, studii, continua sa obtii interviuri, fa cercetare pe internet, etc.

Odata obtinute suficiente informatii vei putea sa conturezi o vizualizare a succesului, riscurilor si demersurilor afacerii mult visate.

Daca ti-a placut articolul si vrei sa o programezi o consultanta, ne poti contacta prin e-mail la contact@blog.gaminvest.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here