Acasă Noutati in imobiliare Ce se întamplă dacă ocolești agenția și ”dai țeapă” agentului

Ce se întamplă dacă ocolești agenția și ”dai țeapă” agentului

79
0
watchshop.ro%20

Trebuie să marturisesc că nu e un subiect plăcut pentru noi, prin urmare voi urmări scopul propus și a anume de a informa cunoștintele și clienții, fără a intra în detalii de natură să lezeze într-un oarecare fel la modul personal pe cineva anume. Deasemenea nu dorim ca aceste informații să lase o impresie negativă cu privire la colaborarea cu o agentie, din contră, sperăm să vă transmitem încredere și corectitudine.

Asumare si corectituine

Din acest motiv, dorim să precizăm încă de la început că a apela la o agenție imobiliară pentru intermedierea vânzării / închirierii unui imobil este strict o opțiune de bunavoie și cu bună-știință de a primi acest serviciu. Agentia, este o Societate Comerciala autorizată sa ofere acest serviciu, persoanelor care îl solicită, cu care se încheie un contract, în baza căruia are loc activitatea.

Odată solicitat serviciul, agentia ofertează clientului modalitatea de colaborare, termenii și tarifele. Onorariul (comisionul, cum spunem noi) este stabilit de la început, și dacă clientul îl agrează, acesta este consemnat în contract. De obicei contractul este încheiat imediat, înainte să înceapă munca efectivă. Deci totul este negociat și acceptat de către ambele parți, ori dacă nu, nu are loc colaborarea.

Real estate agent showing brochure of house to Hispanic couple looking for new home
Real estate agent showing brochure of house to Hispanic couple looking for new home

Apoi urmează munca. Începând de la preluare, prelucrare, promovare, identificare clienti, negociere si terminand cu vanzarea, agentia noastra se ocupa de tot, în limita în care suntem imputerniciți să o facem. Pentru a decurge totul bine, ne dam interesul si investim foarte mult atat resurse financiare cat si umane, energia si timpul nostru, program care se intinde mult dupa ora 7, in weekend-uri sau sarbatori. Este o munca solicitanta, care pe langa ca cere foarte multa implicare si energie,  are un nivel de stres destul de ridicat, si nu oricine face fata provocarilor de o diversitate coplesitoare si solicitarilor care cer atentie, abilitati si competente din partea agentului.

Sistemul nostru de lucru este foarte dinamic si agentii nostri sunt mereu in ”alergare”. La birou deasemenea se lucreaza temeinic. Cu toate astea, din nefericire, si noi, ca si alte agentii ne confruntam cu o vesnica problema:ocolirea agentiei.   De obicei prevenim ocolirea agentiei de catre clienti, prin masuri de precautie. Dar, crasta insistenta de a „da țeapă”, i-a dus pe unii clienti pana-ntracolo incat sa ocoleasca agentia. O fac dintr-un motiv simplu: se sustrag de la promisiunea asumata, de a nu mai plati serviciul comandat. Din punctul nostru de vedere, e egal cu a merge la restaurant si a nu mai plati dupa ce s-a consumat masa.

Nu vom intra insa in detalii, probabil intr-un alt subiect, unde am putea face publice, de ce nu, cateva cazuri concrete, drept exemple comunitatii respectabile in care traim.

Coruptie-justitie

Ce se intampla cand clientul ocoleste agentia?

Din acest motiv, trebuie să recunoaștem ca suntem ”pe faza”, cum s-ar spune pe intelesul tuturor. Si cum se stie ”nu-i facuta neștiută”, iar asta pentru ca ne este la indemana sa verficam periodic intelegeri si tranzactii realizate prin noi dar care ulterior au fost sustrase. Informatiile privind tranzactionarea unui imobil sunt publice. ANCPI afiseaza numele si prenumele proprietarului, iar noi verificam periodic proprietatile din portofoliul nostru, facand parte din procedura de lucru.

Este suficient ca noi sa actionam in instanta cazul, iar avocatii nostri se ocupa in continuare. Daca noi am avut clientul, asta se dovedeste imediat, chiar daca acesta ajunge prin spate la proprietar.

Astfel ca nu exista nici o cale de a ocoli cu succes agentia, aceasta fapta sfarsind in instanta, solutionata prin a plati comisionul cu executare, de cele mai multe ori, inpreuna cu penalitatile de intarzaiere si despagubiri care depasesc cu mult comisionul initial. Aceasta afirmatie este bazata pe experientele reale, prin care am trecut, din pacate si noi.

Dar motivatia noastra si pasiunea pentru aceasta activitate ne face sa privim optimisti spre viitor si sa ne intoarcem fata spre acel procent onest de clienti respectabili pe care ii deservim cu mare interes si dedicare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here