Acasă Noutati in imobiliare 5 lucruri pe care le face un agent imobiliar în spate

5 lucruri pe care le face un agent imobiliar în spate

264
0
watchshop.ro%20

Iata care sunt 5 lucruri pe care un Agent Imobiliar le face in spatele scenei, si in spatele tau, al Clientului sau Proprietarului!

Un Agent imobiliar, stapan pe cunostintele sale, cu experienta si devotat profesiei lui. Acesta este Agentul care face lucruri in spatele tau, in spatele Clientului care doreste sa cumpere sau inchirieze un imobil.

De unde sa incepem ?

  • Planificarea

Planificarea din spatele scenei. Verificarea a ceea ce trebuie facut, si verificarea verificarii.
Cum procesul de vanzare al imobilului pare sa avanseze fara efort, spre semnarea contractului, depinde in foarte mare masura de planificare corecta, sustinuta de experienta dobandita in zeci si sute de contracte similare duse la bun sfarsit. Agentul Imobiliar este capabil sa avanseze in diferitele stagii ale procesului de vanzare, in timp ce ajuta Clientul sa se implice cat mai putin. Clientul astfel simte si observa progresele inregistrate, sub umbrela sigurantei ca oricand are nevoie de informatii cu “ce se intampla”, Agentul Imobiliar va fi pregatit sa il informeze cu lux de amanunte.
Planificarea implica analiza pietei imobiliare locale (spre exemplu Imobiliarele din Oradea), pentru a gasi pretul corect de vanzare. Implica un plan de marketing pentru a oferi imobilul potentialilor cumparatori. Implica pregatirea si experienta in comunicare efectiva si rapida, via telefon, e-mail, sau text. Implica organizarea de vizite la locatie cu Clientii care prezinta un interes inalt. Planificarea…. Inseamna pastrarea claritatii in procesul de vanzare, in asa fel incat aceasta sa nu se poticneasca in multitudinea de capcane precum birocratie, neseriozitate, lipsa de interes.

“Planuieste-ti munca, si munceste-ti planul!”
  • Analiza capacitatii de cumparare a potentialului Client.

Inspectarea atenta a ofertei cumparatorului, include si analiza atenta a capacitatii sale financiare. Semnarea si oferirea unor documente justificative care prezinta fara echivoc puterea de cumparare a acestuia, si ca el este cel mai calificat sa cumpere imobilul de care este atat de interesat. Documente care nu sunt ‘doar hartii’, ci metode care ofera puternice indicii cu privire la meritul financiar al Clientului.
Deseori Agentul Imobiliar ridica telefonul si discuta cu banca care poate se implica in procesul de creditare, pentru a se asigura ca suma convenita va fi atinsa(ex. Creditul Prima Casa, sau ‘O familie o Casa”). De asemenea acesta verifica cu mare atentie cat de probabil este acceptul complet al bancii asupra unui imprumut, acolo unde este cazul, deoarece stim foarte bine ca aprobarea unui credit, ne tine mereu cu sufletul la gura. Nimic nu este mai groaznic decat sa treceti prin intreg procesul de vanzare al unui imobil, care deseori dureaza saptamani sau luni, doar pentru a descoperi ca la cateva zile inaintea vanzarii, Clientul se dovedeste a fi incapabil sa asigure banii. Astfel dupa aceste saptamani sau luni de munca, te intrebi…
“Oare ce s-ar fi intamplat daca am fi ales Oferta cealalta, care era cu doar 2000 de euro mai mica?”

  • Asigurarea ca multitudinea de documente necesare in procesul de vanzare/cumparare sunt corecte

Dupa ce un Cumparator si-a exprimat clar dorinta de achizitie, Agentul Imobiliar si-a scos lupa, si a verificat cu atentie toate documentele care vor fi parte ale procesului de vanzare/cumparare sau inchiriere. Acesta se asigura ca numerele sunt corecte, ca termenii din contracte sunt corecti, ca datele de identificare si calendaristice sunt bune, ca nu exista conflicte sau acte lipsa. Deseori sunt pregatite documentele legale ajutatoare care sa ofere siguranta si implicare atat Proprietarului cat si Clientului.
Este atat de usor, intr-un mediu intens birocratic si lent, precum cel din Romania, sa se greseasca mici detalii, in special pentru oamenii care nu au experienta imobiliara. De aceea aceasta asigurare este foarte importanta, si ofera gratitudine partilor contractate, in momentul in care acestia observa cu cat profesionalism si atentie sunt tratate problemele legale.

  • Are grija ca prezentarea Imobilului sa fie facuta obiectiv, corect si de ce nu, evidentiind cele mai atragatoare calitati ale acestuia.

Un Agent Imobiliar cu experienta, a trecut prin nenumarate vanzari. Agentul Imobiliar Gaminvest are un portofoliu de sute de imobile(lucru foarte iesit din comun, deoarece aceasta cifra mare, poate sa fie sustinuta si intretinuta doar de un Agent Exceptional, cu foarte, foarte multa pregatire si experienta). Spre exemplu pentru imobilele din Oradea, acesta le viziteaza din prima zi in care se semneaza contractul prin care Agentul Imobiliar se va ocupa de promovarea si vanzarea acestuia. Va face poze la locatie. Va obtine toate documentele necesare prezentarii imobilului. Va discuta cu Proprietarul, cu privire la dorintele acestuia (Cat de repede? La ce pret? etc.). Va colecta informatii pretioase pe care doar un Agent Imobiliar cu experienta stie sa le obtina, tocmai datorita acelor cateva zeci si sute de tranzactii reusite pe care le-a avut in trecut.
Urmeaza pregatirea anuntului si informarea publicului Gaminvest cu privire la noua oportunitate, in asa fel incat mii de potentiali Clienti sa afle de la sursa lor Imobiliara sigura, de existenta acestui imobil, si de cum li se potriveste!

  • Pastreaza stresul departe de Proprietar.

Tot ce am descris mai sus pana acum, vine si creaza foarte mult stres pentru Proprietarii care sunt la prima tentativa de vanzare/inchiriere. Agentul Imobiliar stie ca stresul este un factor negativ si nociv, pe care vrea sa il tina departe de munca lui, dar si departe de Proprietar, la o valoare minima. De aceea el face foarte multe lucruri “in spatele tau”, pentru a te salva de cateva fire albe pe care si asa nu ti le doresti. Un Agent care face toate acestea pentru tine, este un Agent de Top, care a ajuns la o astfel de mentalitate si pregatire, datorita experientei acumulate pe parcursul anilor, intr-un domeniu in care se invart sume foarte mari de bani, si responsabilitate.

In Incheiere..

Jumatate din lupta care trebuie tinuta pentru o vanzare sau inchiriere cu succes, este sa gasesti Agentul Imobiliar care te va proteja si va face tot ceea ce este posibil pentru succes. Vrei un Agent Imobiliar care stie sa se aseze la carma si stie cum sa controleze situatia pentru o finalizare cu succes. Trebuie sa ai incredere ca acesta este foarte capabil, ca urmareste toate detaliile posibile, si ca dorinta lui este ‘To get the job done!”. Astfel experienta ta Imobiliara, ca Proprietar (sau Client) ar trebui sa fie, prin intermediul Gaminvest, atinsa de probleme minime, si procesata usor si eficient. Cu siguranta insa, DA, problemele pot aparea, dar asa cum stim cu totii:

“Fiecare problema pe care am rezolvat-o a devenit o regula care pe urma mi-a servit la rezolvarea altor probleme”
  • Rene Descartes.

Articol oferit de Adrian Pop Roman- Director Comercial Gaminvest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here