Acasă Noutati in imobiliare VIDEO: 5 cele mai frecvente greseli pe care le fac vanzatorii de...

VIDEO: 5 cele mai frecvente greseli pe care le fac vanzatorii de imobile

82
0
watchshop.ro%20

Pentru ca am mai discutat in articolul trecut despre subiectul ”Cand si in ce conditii ar putea un proprietar sa vanda pe cont propriu”, in acest articol vreau sa va relatez, care sunt 5 cele mai frecvente greseli pe care le fac vanzatorii de imobile.

1. Prima greseala- pret prea mare

Cea mai frecventa si oarecum normala, este supraevaluarea. Majoritatea vanzatorilor au tendinta de a evalua mult mai scump proprietatea.
Noi gasim acest lucru firesc, de cand e lumea vanzatorul ar vrea sa vanda cat mai scump si sa cumpere cat mai ieftin posibil.Totusi insa, daca nu se stabileaste un pret corect inca de la inceput, sansele sa se vanda locuinta, sunt la jumatate.

Recomandare pentru stabilirea pretului corect: va sugeram sa apelati la o persoana cu experienta care cunoaste preturile pietei imobiliare reale, adica a vazut cu ochii sai tranzactia la notar. Preturile nu se recomanda de catre vecini, rude sau prieteni.

2. Pret negociabil

A doua greseala pe care o fac proprietarii, tot legat de pret, este ca pun pretul cu mult mai mult decat vor sa obtina defapt, in ideea in care cumparatorii vor negocia.
Este gresit pentru ca, cei care cauta oferte imobiliare si navigheaza pe oferte, nici nu deschid ofertele care au pret la care nu se incadreaza. Pur si simplu cauta oferte pana in suma x, le filtreaza si abia din acelea, planuiesc sa obtina negociere, pentru ca si ei, vor sa ramana cu banuti, dupa ce cumpara.3. Vizionarea fara pregatire
Alte greseli frecvente sunt legate de felul in care primeste clientii la vizita.

Noi am intalnit si situatii de la cele mai amuzante pana la cele mai putin frumoase, in care proprietarii „stricau” vanzarea prin interventii nepotrivite, argumente exagerate, rigiditate in idei, atitudine antipatica, etc

4. Graba

Graba de a trece la negociere, graba de a lasa din pret, graba de a programa la notar, toate astea, facute in graba si fara experienta, pot sa strice vanzarea.

4. Promisiuni fara contract

Increderea pe cuvant si promisiunea de vanzare, fara avans si un precontract semnat alb pe negru, este o greseala deasemenea, in zilele noastre.

5. Situatii neprevazute la notar

Alte greseli frecvente se intalnesc la notar, unde din lipsa de comunicare, partile ajung sa mai negocieze inca, sa se certe pe bunuri si sa iasa din birou cu vanzarea anulata. Sau, nu au toate actele necesare, solicita CF care expira pana cand sunt gata si restul documentelor, nu au schita, nu se incadreaza cu caracteristicile pentru creditul bancar, si exemplele pot continua.

Concluzia este ca suntem oameni, si e normal sa gresim, mai ales din lipsa de experienta.

Iata inca un motiv pentru a va chema spre agentia Gaminvest. Noi va putem ajuta cu toate acestea dar mai ales sa prevenim toate aceste greseli.

Acestea au fost 5 cele mai frecvente greseli, in realitate sunt mult mai multe, iar noi de 10 ani le-am intalnit si le cunoastem, asadar cu toata experienta si exigenta cu care lucram, facem ca tranzactia sa fie usoara, rapida si lipsita de probleme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here